Uwamariya nu și-a găsit un job și a început să cultive sfeclă roșie pentru a face un ban. Ulterior, a devenit bogată din vânzarea vinului din sfeclă roșie denumit Karisimbi, scrie Reuters.
Antreprenoarea în vârstă de 27 de ani cultivă sfeclă pe trei hectare în zona Rubavu din vestul Rwandei, unde are 17 angajați. Mai mult, aceasta cumpără alte legume de la fermierii locali, pentru a susține mica economie.
Sfecla roșie este recoltată, spălată, tăiată în bucăți mici, fiartă și lăsată la fermentat. Femeia produce 620 de litri de vin pe săptămână, dar speră să dubleze capacitatea în 2019. În prezent, tânăra vinde 1.000 de sticle de vin din sfeclă roșie pe lună.
Cei mai mulți clienți sunt din Rwanda, inclusiv din capitala Kigali, dar și din Mozambic și Congo.
„Am clienți și în Germania. Nu știu cum a ajuns vinul meu acolo, dar mi-au zis că l-au gustat și au comandat imediat. Unii au venit chiar aici pentru a mă cunoaște și a cumpăra vin”, a declarat antreprenoarea africană.
Clienții locali sunt la fel de mulțumiți. „Nu te îmbată, așa cum se întâmplă cu alte băuturi. Îți dă o mică amețeală, iar gustul este minunat”, a declarat Janvier Muhoza, un consumator de vin din sfeclă, aflat într-un bar local.
„Îmi place prețul…este accesibil pentru cei mai mulți oameni, față de vinurile importate”, a declarat un alt consumator, Gandika J Boco.
REȚETA VIN TONIC DIN SFECLĂ ROȘIE. În medicina populară, se folosește din bătrâni o rețetă cu acțiune tonică generală, care se numește „șapte pahare”. Se pun câte 250 ml din următoarele: suc de sfeclă, de morcov, de ridiche, de usturoi, de lămâie, miere și vin roșu dulce (cabernet).
Amestecul se păstrează în vase de sticlă în frigider. Se beau câte 50 ml de trei ori pe zi. Cantitatea de 1750 ml reprezintă o cură care se repetă de 5 ori pe an, cu pauze de 3-4 săptămâni.
Preparatul se recomandă pentru revitalizarea organismului după intervenții chirurgicale, chimioterapie și în timpul tratamentelor de lungă durată, scrie meteorpress.ro.
foto: youtube.com